Plåtverkstad/glas | Kalmar Bilcentrum
Mercedes-Benz Kia
Facebook Youtube Karta

Plåtverkstad

I vår moderna skadeverkstad utför vi alla typer av skadereparationer på samtliga fordon, vi har avtal med samtliga försäkringsbolag. Kalmar Bilcentrum är certifierade för Mercedes-Benz och Kia.

För glasarbeten har vi specialutbildad personal som med den senaste utrustningen utför reparationer och byten av vindrutor.

Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag och utför bilplåtslageri och bilplastreparationer. Du kan vara 100 % säker på att vi reparerar din bil enligt tillverkarens aktuella anvisningar, så att den behåller sin säkerhet och sitt marknadsvärde även efter reparationen.

Så här gör du när olyckan varit framme:

Har du krockat, drabbats av bilinbrott, skadegörelse, parkeringsskada eller varit med om en viltolycka, gör så här:

 1. Börja med att anmäla din skada till ditt försäkringsbolag. Oavsett om du är vållande eller inte. Hos vissa försäkringsbolag kan du göra din anmälan på telefon och/eller via Internet. Gäller det en smitning, viltolycka, skadegörelse eller parkeringsskada bör du även anmäla det till Polisen.
  – Om du har Mercedes-Benz Försäkring kan du anmäla din skada direkt här.
  – Om du har Kia Bilförsäkring kan du anmäla din skada direkt här.
  – Om du har annat försäkringsbolag ska du vända dig dit, till exempel Länsförsäkringar, if, Folksam, Dina försäkringarTrygg Hansa.
 1. Du får ett skadenummer av ditt försäkringsbolag. Ring till oss, 0480-42 58 09 och boka tid för besiktning av skadan. Ta med bilen och skadenumret. Bilen bör vara ren vid besiktningen då vi ska fotografera skadorna.
 1. Vi fotograferar och gör en skadevärdering, foto och värdering mailas sedan till ditt försäkringsbolag. Vid besiktning av skadan bokar vi även tid för reparation.

Behöver du fylla i en anmälan för glasskada?

Skriv ut och fyll i nedanstående blankett, ta sedan med blanketten till oss när du lämnar in din bil.
Du kan även spara ner dokumentet, fylla i uppgifterna och sedan maila den till stefan.ekedahl@kalmarbilcentrum.se innan ditt besök.

Ett irriterande stenskott eller en spricka

Om du haft oturen att få ett stenskott finns det några saker att tänka på. Börja med att skydda stenskottet från smuts, det underlättar för att reparationen ska bli så bra som möjligt. Det finns s.k. stenskottsplåster, ha gärna ett i bilen så är du beredd om olyckan skulle vara framme. Kom in och hämta ett hos oss. Vänta inte sedan för länge med att reparera skadan, en liten skada kan lätt bli större, men ett stenskott på rätt ställe kan fixas till ganska snabbt och självrisken är ofta låg.

Information om skador på vindrutan:

Idag behöver inte vindrutan bytas alla gånger du har fått ett stenskott.

 • Grönt område: Skador på vindrutans områden som är grönmarkerade kan repareras – men bara om de är mindre än 25 mm.
 • Orange område: Skador som befinner sig i det indirekta synfältet, som markerats gult ovan, kan repareras om de är mindre än 15 mm.
 • Rött område: En skada i det direkta synfältet kan inte repareras medan en skada runt A-stolpen inte får repareras eftersom vindrutan, i vissa fall, fungerar som en del av säkerhetsburen. Dessa områden är rödmarkerade.