Nya Optima Sportswagon Plug-in hybrid | Kalmar Bilcentrum
Mercedes-Benz Kia
Facebook Youtube Karta

Nya Optima Sportswagon Plug-in hybrid

En laddbar familjekombi utrustad utöver det vanliga och som förenar det bästa med både bensin- och elmotor. Och med en räckvidd på upp till 62 kilometer på el kommer du långt till ett förmånligt pris. Du kan dessutom välja bort den förinställda prioriterade eldriften och köra i hybridläge när du ska göra längre resor och tar dig då upp till 1120 kilometer på en tank.

Optima SW Plug-In Hybrid har fått ta emot en av branschens mest prestigefyllda utmärkelser – Teknikens Världs Stora Bilpris.

Tio bilar gjorde upp i finalen, och det var en Kia som till sist överglänste konkurrenterna. Optima Sportswagon Plug-In Hybrid tar täten bland laddhybriderna genom att i en ”vanlig” kombi erbjuda en räckvidd på el som inte bara vinner över konkurrenterna, utan också uppmuntrar till utsläppsfritt bilkörande till och från jobbet, skriver Teknikens Värld.

 

Din digitala åktur

Följ med på en provkörning med Optima Sportswagon Plug-In Hybrid, bilen som tar dig upp till 62 km på el och upp till hela 1120 km i hybridläge. Bilen är rikligt utrustad i grundutförandet både vad gäller säkerhet och med den senaste tekniken.
Vinnare av Teknikens Världs stora Bilpris.

Din skönaste resa

När du kan njuta av ventilerade lädersäten, eluppvärmd läderratt och ett premiumljudssystem från Harman Kardon ® kommer du inte vilja att resan ska ta slut. * bilden visar extrautrustning som inte erbjuds på den svenska markanden.

Flexibelt och generöst bagageutrymme

Inte nog med att Optima Sportswagon Plug-In Hybrid är rymlig i kupén. Du kan lasta 440 liter i bagaget, med nedfällda säten får du in hela 1754 liter. Den elmanöverade bakluckan underlättar också när du kommer med stor packning. Räcker inte det så har den en godkänd dragvikt på hela 1500 kg!

Bra att veta om plug-in hybrider

Våra plug-in hybrider har en bensinmotor och en elmotor som arbetar tillsammans för att optimera kraft, vridmoment och bränsleekonomi samt minska miljöpåverkan. I låga hastigheter används framförallt elmotorn, vilket ger dig en avslappnad och tyst körupplevelse. Ökar du farten eller om batterinivån blir låg så startar bensinmotorn. Vid högre hastigheter arbetar de båda motorerna helt synkroniserat.

Läs mer på Hybridkollen på Kias egna sida här.

Välkommen in till oss för mer information!