Mercedes-Benz E-Vito Kampanj | Kalmar Bilcentrum
Mercedes-Benz Kia
Facebook Youtube Karta

Mercedes-Benz E-Vito Kampanj

 

Småländska Bil Mercedes-Benz logo ny

eVito.
Upptäck en ny drivkraft.

Från 5.065 kr/mån inkl. service

Småländska Bil Mercedes-Benz E-Vito kampanj

eVito klarar upp till 150 km1 på en laddning.

El + skåpbil = sant.

Mercedes eVito är bilen som gör det möjligt för dig att köra helektriskt i jobbet. Lika funktionell, säker och bekväm som du är van vid från Mercedes-Benz Vito. Med samma lastvolym, yttermått och maxlast.
Motorn är på 85 kW (116 hk) och räckvidden upp till ca 143 km med blandad körning (upp till ca 180 km i stadstrafik).  Batteriet på 41,4 kWh, kan laddas från 0 till 100 % på ca  6 timmar med 7,2 kW laddeffekt.

eVito kan beställas i längderna ”lång” och ”extralång”. Med ett lastutrymme på 6,0 m3 resp. 6,6 m3 har den inga begränsningar på grund av eldriften. Med en totalvikt på 3 200 kg är maxlasten upp till 1 015 kg2 för den långa varianten och upp till 990 kg2 för den extralånga.

eVito är perfekt för dig som kör i stadstrafik eller som har fasta slingor.  Eller för dig som kanske jobbar med uppsökande uppdrag inom ett specifikt område, Dessutom har den en prisbild som gör totalekonomin väldigt intressant.

Transportbil med eldrift – lönar sig även ekonomiskt.

Småländska Bil Mercedes-Benz E-Vito kampanj 1

Använd elenergin så effektivt som möjligt.

Få maximal räckvidd. Välj rätt körprogram.

I drivlinan ingår elmotorn, högvoltsbatteriet, effektelektroniken och laddaren. Bilens elmotor driver framhjulen och får energin som behövs från högvoltsbatteriet. Det laddas främst via extern laddning men kan få extra kraft av energin som återvinns genom regenerering.

Med 3 körprogram och 4 regenereringsnivåer kan strömförbrukningen, och därmed också räckvidden optimeras. Välj mellan de 3 körprogrammen ”E+”, ”E” och ”C” via körprogramsväljaren i mittkonsolen och de 4 regenereringsnivåerna ”D-”, ”D”, ”D+” och ”D++” via växelpaddlarna.

Genom regenereringen återvinns energin när skåpbilen saktar in. Batteriet laddas till exempel vid körning i nedförsbacke i stället för att förlora energi i form av värme när man bromsar. Inställningen i körprogrammet och regenereringsnivån visas på kombiinstrumentets display. Med maximal regenerering kan du nästan köra helt och hållet med ”gaspedalen” och låta regenereringen sköta all inbromsning. Den här intelligenta driftstrategin gör att ekonomin för din eVito optimeras ytterligare i daglig trafik.

Fulladdad på ca 6 timmar.

Småländska Bil Mercedes-Benz E-Vito kampanj 3

Upp till 7,2 kW maximal laddeffekt.

Högvoltsbatterisystemet med en användbar kapacitet på 35 kWh kan laddas från 0 till 100 % på ca 6 timmar med växelström från en laddbox eller laddningsstation. Via en laddkabel med en typ-2-kontakt överförs en laddeffekt på upp till 7,4 kW (2-fas x 16 A). Kabel på 4 m ingår. Som tillval finns även en kabel på 8 m.

Så laddar du din Mercedes eVito:

  • Anslut kabelns kontakt till uttaget på B-stolpen på förarsidan.
  • Bilens centrallås låser och låser upp instickskopplingen.
  • Läs av laddningsstatusen på fordonsuttagets statusindikering.
  • Om ingen laddbox eller laddningsstation finns kan skåpbilens batteri även laddas via ett vanligt eluttag. En kabel för detta kan du köpa hos din Mercedes-Benz Serviceverkstad.

Helhetslösningen för e-mobilitet.

eVAN-ekosystem.

För att e-mobiliteten ska fungera riktigt bra behövs mer än en eldriven transportbil. Därför utvecklar Mercedes-Benz ett helt eVAN-ekosystem med allt som krävs för e-mobilitet. Där ingår ett intelligent nätverk för laddning, innovativa laddningstjänster, nya smarta uppkopplingslösningar och kompetent service före och efter anskaffningen. På Mercedes-Benz Vans vet vi exakt vad elbilsanvändare, och branscherna där elbilar används, bekymrar sig för. Därför kan vi underlätta övergången till en framgångsrik och ekonomisk e-mobilitet.

 

 

Vill du veta mer om Mercedes-Benz eVito Kampanj?

Kontakt